Cybersecurity links

Nederlandse Websites voor Cybersecurity Bewustzijn: Top 10 Online Bronnen

In de moderne digitale wereld is cybersecurity van het grootste belang om jezelf, je gegevens en je apparaten te beschermen tegen digitale bedreigingen. Gelukkig zijn er in Nederland verschillende waardevolle websites die actuele informatie, advies en richtlijnen bieden om je digitale weerbaarheid te vergroten en je te helpen veilig online te blijven. Hieronder vind je een overzicht van de top 11 Nederlandse websites over cybersecurity:

  1. Nederlandse Cyber Security Centrum (NCSC): Leer hoe je de digitale weerbaarheid van Nederland kunt vergroten door middel van actuele informatie, advies en richtlijnen op ncsc.nl.
  2. Cybercrimeinfo.nl: Verhoog je bewustzijn over cybercriminaliteit en bescherm jezelf tegen online bedreigingen met praktische tips van cybercrimeinfo.nl.
  3. Veiliginternetten.nl: Ontvang waardevolle richtlijnen en tips voor veilig internetgebruik, inclusief cybersecurity, van veiliginternetten.nl.
  4. Security.nl: Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, artikelen, analyses en discussies over cybersecurity op security.nl.
  5. Bits of Freedom: Ontdek hoe deze onafhankelijke organisatie opkomt voor digitale burgerrechten en zich inzet voor privacy en vrijheid op het internet op bof.nl.
  6. Privacy First: Leer meer over het behoud en de bevordering van het recht op privacy in Nederland, inclusief online privacy en cybersecurity, op privacyfirst.nl.
  7. Kennisplatform Cybersecurity (KPC): Samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen die kennis en expertise deelt om digitale veiligheid te bevorderen. Bezoek https://kennisplatformict.com/categories/security-cybersecurity/ .
  8. Dutch Institute for Vulnerability Disclosure (DIVD): Help digitale dreigingen verminderen door beveiligingslekken te identificeren en op te lossen. Ontdek meer op divd.nl.
  9. National Electronic & Cyber Crime Reporting Centre (EC3) – Nederland: Meld cybercriminaliteit bij dit samenwerkingsverband tussen politie, OM en andere partners. Ga naar https://www.europol.europa.eu/about-europol/european-cybercrime-centre-ec3.
  10. Nederlands Forensisch Instituut (NFI): Ontdek hoe het NFI digitaal forensisch onderzoek uitvoert om digitale misdrijven op te lossen en bij te dragen aan cybersecurity op nfi.nl.

Deze Nederlandse websites bieden waardevolle informatie en middelen om je te helpen bij het vergroten van je bewustzijn over cybersecurity en om online veilig te blijven. Het is altijd belangrijk om jezelf te beschermen tegen digitale dreigingen en bewust te zijn van de risico’s op het internet.