Aircrack-ng

Aircrack-ng is een set van open-source hulpmiddelen voor het auditen en beveiligen van draadloze netwerken. Het wordt gebruikt voor het detecteren, vastleggen, decoderen en kraken van draadloze beveiligingssleutels. Aircrack-ng is ontworpen voor gebruik in legitieme scenario’s, zoals het testen van de beveiliging van draadloze netwerken door netwerkbeheerders of beveiligingsprofessionals. Het gebruik ervan zonder toestemming van de eigenaar van het netwerk of voor kwaadwillende doeleinden is illegaal en strikt af te raden.

Hier zijn enkele belangrijke onderdelen en functies van Aircrack-ng:

  1. Packet capture: Aircrack-ng maakt gebruik van packet capture-tools, zoals Airodump-ng, om draadloos verkeer in de buurt vast te leggen en op te slaan in bestanden die kunnen worden geanalyseerd.
  2. Netwerkdetectie: Met Airodump-ng kunnen gebruikers draadloze netwerken in de omgeving detecteren en essentiële informatie over deze netwerken verzamelen, zoals de naam (SSID), het MAC-adres van de router, het kanaal, het signaalniveau en het beveiligingstype.
  3. WEP- en WPA/WPA2-kraken: Aircrack-ng biedt hulpmiddelen zoals Aircrack-ng en Airdecap-ng om beveiligingssleutels van draadloze netwerken te kraken. Dit omvat het kraken van WEP (Wired Equivalent Privacy)-sleutels en het aanvallen van de beveiligingsprotocollen WPA (Wi-Fi Protected Access) en WPA2.
  4. Wachtwoordherstel: Aircrack-ng kan worden gebruikt om wachtwoorden van opgeslagen draadloze netwerkprofielen te herstellen op basis van vastgelegde handshake-pakketten.
  5. Hulpprogramma’s voor draadloze netwerkbeveiliging: Aircrack-ng bevat verschillende hulpmiddelen, zoals Airmon-ng en Aireplay-ng, die kunnen worden gebruikt om draadloze netwerken te monitoren, verkeer te injecteren, authenticatie-aanvallen uit te voeren en andere beveiligingstests uit te voeren.

Geef een reactie