Maltego

Maltego is een tool voor gegevensverzameling en visualisatie die wordt gebruikt om informatie over individuen, organisaties en netwerken te verzamelen en analyseren. Het is ontworpen om een uitgebreid overzicht te bieden van relaties en verbindingen tussen verschillende entiteiten.

Maltego maakt gebruik van een techniek genaamd “linkanalyse” om relaties tussen verschillende gegevenspunten te ontdekken en weer te geven. Het kan informatie verzamelen uit verschillende bronnen, zoals online databases, sociale media platforms, DNS-records en andere openbare bronnen. Door de verzamelde gegevens grafisch weer te geven, stelt Maltego gebruikers in staat om gemakkelijk patronen, trends en verbindingen te identificeren die mogelijk niet zichtbaar zijn in ruwe gegevens.

De software wordt veel gebruikt door professionals op het gebied van cybersecurity, rechtshandhaving, inlichtingendiensten en digitale forensica. Het kan worden gebruikt om cyberdreigingen te onderzoeken, OSINT (Open-Source Intelligence) onderzoeken uit te voeren, digitale sporen te volgen en verkenningen uit te voeren op doelwitten.

Maltego biedt een scala aan functionaliteiten en mogelijkheden, waaronder het creëren van entiteitsprofielen, het uitvoeren van geautomatiseerde transformaties op gegevens, het genereren van aangepaste grafieken en diagrammen, en het delen van bevindingen met anderen. Het ondersteunt zowel handmatige verkenning als geautomatiseerde gegevensverzameling, waardoor het een veelzijdige tool is voor gegevensverzameling en -analyse.

Maltego is een commercieel product dat ontwikkeld is door Paterva en dat het in verschillende edities verkrijgbaar is met verschillende mogelijkheden en functies, waaronder een community-editie voor niet-commercieel gebruik.

Geef een reactie